Proefdruk

Bea Rigter ken ik van mijn schaatstraining bij de Gooise Hardrijders Vereniging en zij leest mijn verhaal in mei 2021 en noemt het een genezingstocht met liefde voor het leven. Ze verbetert mijn Nederlands en geeft mij tips om de tekst beter te laten lopen. Ook spoort Bea me aan om de door mij gebruikte schaatstechniek verder uit te werken. We bomen over mijn persoonlijke ontwikkeling als arts, patiënt en navigator en hoe ik deze kennis in de toekomst wil gaan inzetten. In het najaar van 2021 verzorgt zij de eindredactie van Verlangen naar natuurijs.

Lars Toebes verzorgt de vormgeving van Verlangen naar natuurijs. In Oostenrijk heb ik hem leren kennen tijdens ´Schaats voor KiKa 2020’. We staan beiden op de cover van het boek, wachtend op het startschot van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Hij stimuleert me om meer foto’s in het boek te zetten. Het blijkt dat de tekst in de computer anders toont dan op papier en dit is een uitdaging voor Lars. Hij verandert de verhouding wit en tekst zodat er minder wit overblijf.

Op 9 november 2021 verstuurde Lars Toebes Verlangen naar natuurijs naar BoekenGilde en daarna volgde de proefdruk met de originele foto’s van Hanneke Mennens, professioneel schaatsfotografe, die tijdens de AEW foto’s van de KiKa-schaatsers maakte. Op woensdag 1 december ontving ik de proefdruk en deed ik de laatste aanpassingen aan de cover en het binnenwerk. Op 15 december keurde ik de digitale proefdruk goed en daarna werd de productie van het boek gestart. Op 2-2-22 kreeg ik 1000 exemplaren van Verlangen naar natuurijs thuis geleverd.

Cover verlangen naar natuurijs