Lidmaatschap Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden

‘Jacqueline is een enorme sportieve doorzetter. Ze heeft dit jaar ook de Alternatieve Elfstedentocht 150 km voor KiKa gereden, terwijl ze herstellende is van de behandelingen van kanker.’
Roy en Lars geven deze toelichting bij mijn aanvraag om lid te worden van de Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden. Al sinds mijn middelbareschooltijd wil ik lid worden van deze vereniging. Voor dit lidmaatschap dienen twee leden van de vereniging te verklaren dat ik een Elfstedentocht zou kunnen volbrengen. Roy en Lars hebben beiden meerdere Alternatieve Elfstedentochten uitgereden en Roy heeft ook twee keer de Elfstedentocht geschaatst. Zij ondertekenen begin maart 2020 mijn aanvraagformulier, tijdens de reünie van de KiKa-sponsorschaatstocht. Eind maart 2020 krijg ik het bericht dat ik op de wachtlijst voor rijdend lid van de Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden sta. In juli 2020 hoor ik dat ik nummer 917 op de wachtlijst ben. Op 23 november 2021 krijg ik het bericht dat ik rijdend lid ben.

Als de tocht geschaatst kan worden mag ik met de andere 30.499 leden de tocht starten. Ik ben heel blij met mijn lidmaatschap en ik ben zo benieuwd of het me lukt om ooit de Friese Elfstedentocht te gaan schaatsen.